Explosive Self Defense System

ESDS är ett självförsvarssystem som bygger på kroppens instinktiva försvarsreaktioner, vilket gör det lätt att lära sig och applicera. Inga förkunskaper krävs. Ett självskydd som passar för alla. Tekniken vi använder är så enkla att inlärnings processen tar ca 1 minut, från de att eleven ser tekniken för första gången tills eleven använder och applicerar sina nya kunskapen.!

kul värme och diciplin upplev andra kulturer utvecklas med oss alla är välkomna vill du tävla

Vill du ha kul?

Hos oss så möter du mycket värme och humor, men också diciplin.

Vill du uppleva andra kulturer?

Japan, Okinawa.

Vill du utvecklas?

Tillsammans med oss.

Vill du vara med?

Hos oss, är alla välkomna.

Vill du tävla?

Det är inte ett måste, men vill du, så är det möjligt att tävla både nationellt och internationellt.

small portfolio1 small portfolio2 small portfolio3 small portfolio4
themed objectKlubbmärke
Power through motion
get in touch

ESDS - Ett enkelt system för att bemöta våldshandlingar

ESDS är framtaget av Slavo Gozdzik, som är grundare av International Police Defence Tactics Association (IPDTA,) och arbetar med självförsvar och defensiv taktikträning inom polisväsendet.

ESDS är ett system som inte kräver flerårig träning eller ens en vecka, då det bygger på kroppens instinktiva rörelser samt manipulation av kroppens nerv- och energibanor. Detta kan man lära sig att hantera och applicera på kort tid. Systemet följer nödvärnsrätten!

Systemet passar alla. Har man bestämt sig för att lära sig ett självförsvar så varför inte göra det på kortast möjliga tid och utan en massa nonsens? ESDS är ett självskydd som fungerar även under mycket kraftig stress.

 

    Öppna kurser.

Helgkurser.

Vi annordnar helgkurser i ESDS: "Surviving Violent Street Confrontations" steg I och II. På kort tid lär ni er att bli mer vaksamma, så att ni kan höja er kapacitet vid ett verbalt och/eller ett fysiskt angrepp.

Kvällskurser.

Vi annordnar också kvällskurser i självförsvar. 4 kvällar á 1,5h. Man kan tycka att detta verkar vara en väldigt kort tid att lära sig ett självskydd på. Med hjälp av stor pedagogisk erfarenhet, samt ett mycket lättlärt system, är det fullt möjligt att på denna tid höja er kapacitet och förmåga att bemöta våldshandlingar.

Vi som håller kurserna heter Mikael Jansson och Håkan Karlsson. Båda är certifierade av IPDTAs chefsinstruktör Slavo Gozdzik. Vi har flerårig vana att undervisa och erfarenheter från ett flertal kampsystem. Under de öppna kurserna går vi bl.a igenom följande moment:

• Kroppens instinktiva försvarsreaktioner.
• Peripheral Vision.
• Att upptäcka, förebygga samt reagera på angriparens minsta avsikt/rörelse.
• Aktivering av kroppens nerv- och energicentra i realistiskt självförsvar.
• Attityd/Explosivitet

Då vi eftersträvar realism under utbildningen använder vi oss av ett träningssystem som efterliknar verkligheten. Vi tränar i vardagsklädsel/arbetsklädsel, skor m.m. Ni som går kursen kommer också att få känna på den stressen som det innebär att bli utsatt för ett angrepp både verbalt och fysiskt under kontrollerade former. Det är en sak att stå på träning under vänskapliga förhållanden men en helt annan sak när rädslan kommer krypande och reptilhjärnan startar kamp- och/eller flyktbeteendet.

För mera information om ESDS

www.esds.se

www.ipdta.com

We are Back, time to return to the dojo

slide up button