Taido

Här hittar ni information om Taido träningen och vad vi erbjuder där.

kul värme och diciplin upplev andra kulturer utvecklas med oss alla är välkomna vill du tävla

Vill du ha kul?

Hos oss så möter du mycket värme och humor, men också diciplin.

Vill du uppleva andra kulturer?

Japan, Okinawa.

Vill du utvecklas?

Tillsammans med oss.

Vill du vara med?

Hos oss, är alla välkomna.

Vill du tävla?

Det är inte ett måste, men vill du, så är det möjligt att tävla både nationellt och internationellt.

small portfolio1 small portfolio2 small portfolio3 small portfolio4 small portfolio4
themed objectKlubbmärke
Power through motion
get in touch

Taido - For truly moving experiences

Stockholms Taidoförening erbjuder följande Taidoträning


Taido för barn

Stockholms Taidoförening erbjuder barn i åldrarna 8 till 12 år en träningsform som är influerad av kampsport, gymnastik och funktionell träning. Den funktionella träningen och gymnastiken skall leda till bättre kroppskontroll, kroppsmedvetenhet samt ökad självkänsla. Taidoträningen skall leda till förståelse för "sportsmanship" -rättvisa, etik, moral, regler, respekt och vänskap- så att barnen får en stabil fysisk och psykisk grund. Våra instruktörer strävar efter att ge ditt barn en rolig och allsidig träningsform.

Vi vill också utveckla barnens egna identiteter så att de vågar säga nej till exempelvis mobbing, alkohol och droger, och veta vad som är rätt och fel. Stockholms Taidoförening vill också lära barnen saker som att kunna stå emot grupptryck.

Om man låter sitt barn ha regelbunden fysisk aktivitet så syns detta i självförtroende, koncentration, bättre hälsa, stabilare psyke, förbättrad motorik, mm. Det är viktigt att barnen får en så allsidig träning som möjligt för att få en bra utveckling.

När man ska ta klivet från barntaido till nästa grupp så låter vi barnen/ungdomarna ha en "inskolningsperiod". Inskolningperioden varierar i tid, beroende på individen.


Så här kan ett barntaidopass se ut.

Barnen ställer upp på en linje och hälsar på instruktörerna samt kollektivt på varandra. Sedan tar olika lekar vid för att förbereda barnen på själva Taidoträningen.

Lekarna har olika inriktningar så som muskelstärkande, motorik, problemlösning, kreativitet, aerob/anaerob träning. Efter lek så kommer själva Taidoträningen består av singel-, par- eller gruppövningar. I slutet på lektionen gör vi en nedtrappning som består av avslappning och/eller stretching i olika former.

För de barn som vill gradera sig finns det 12 grader för barn Dessa kallas "mon" på japanska och det är gradering i slutet av varje termin. En gradering är en bekräftelse på att de har klarat av sin taidoträning.


Taido

”Passar Taido mig?”. Alla kan träna taido, oavsett ålder eller fysik, då du alltid börjar på ruta ett och får en organiserad träning hos oss för att bygga upp din fysik och kondition från det första träningspasset. Redan från början kommer du att utveckla kondition, styrka och koordination men även få testa på gymnastiska rörelser. Självklart hjälper vi dig igenom samtliga moment och vi har en väl utvecklad metodik för att träna säkert och undvika skador.

Hur ser ett vanligt träningspass ut?”. Våra instruktörer ger dig pedagogiska och varierande träningspass med inhälsning, uppvärmning, teknikdel, parövningar, styrka och kondition, stretching och avhälsning.

”Hur är det med tävlingar då?”. För er som är tävlingsintresserade finns även tävlingsmoment. Du kan tävla i ett flertal nationella och internationell tävlingar, både i fight (jissen) och form (hokei) som singel- eller laggrenar.

Innom flertalet av de Japanska stridskonsterna så mäter man sin utveckling genom att visa sina färdigheter för en mästare, en test (shinsa) för att bedömma om dina färdigheter inom stridskonsten är på en bra nivå. Så gör även vi innom Taidon. Det är inget du måste göra, men det är en del av vårt japanska arv.

 

KishimotoDi

KishimotoDi är en klassisk karate från Okinawa. Den passar er som vill träna budo men känner att Taido inte är det ni söker. Här kommer kanske KishimotoDi in i bilden. Inga kropsaxelförändringar, inga "gymnastiska" moment och inga tävlingar. Man tränar kata (form) samt applikationer på de rörelserna man lär sig i katan.


We are Back, time to return to the dojo

slide up button